Yrityksille

Työvoimapula haittaa yritysten kasvua ja tarjoamme tähän ratkaisua. Kattavien kontaktiverkostojemme kautta autamme löytämään sopivat työntekijät yrityksellesi.  

Rekrytointiprosessi

Kartoitus
Vaihe 1

Rekrytointiprosessi alkaa yrityksen tarpeesta. Selvitämme huolellisesti millaista henkilöä ja osaamista yrityksesi tarvitsee. 

Profilointi
Vaihe 2

Profilointi suoritetaan yhteistyössä laajan kontaktiverkostomme kautta. Verkostomme mahdollistavat osaavan työvoiman löytämisen. 

Haastattelu
Vaihe 3

Haastattelun avulla löydetään työtehtävään oikeat henkilöt. Haastatteluja yleensä edeltää seminaari.  

Rekrytointi
Vaihe 4

Haastattelujen jälkeen seuraa rekrytointivaihe. Suoritamme lupa-asiat kuntoon ja lopuksi sopivat työntekijät rekrytoidaan.    

Ura Japanissa

Edistämme kansainvälistä urakehitystäsi Japanissa. Työskentely ulkomailla on aina kannattava investointi oman urakehityksen kannalta. Saat uudenlaista työkokemusta hankittua ja samalla harjaannutat kielitaitoasi sekä laajennat suhdeverkostoasi.

Japanin kulttuuri pitää monia kiehtovia asioita sisällään. Historialliset temppelit ja suurkaupungit tarjoavat paljon erilaista nähtävää. Japanilainen ruokakulttuuri tunnetaan hyvin maailmalla, ja Japanin kirsikkapuiden kukinnot sekä hehkuvan punainen ruska on kaunista katseltavaa. Japanilaisissa kylpylöissä eli onsenissa voit rentoutua arjen kiireistä.

Prosessi

Ota yhteyttä
Vaihe 1

Jos työskentely Japanissa kiinnostaa, niin otathan meihin yhteyttä. Huomioithan sen, että Japanissa työskentelyyn vaaditaan yleensä sujuvaa japanin kielen taitoa. Poikkeuksena voivat olla ITC-alan työpaikat, joissa pärjää englannin kielellä.

Haastattelu
Vaihe 2

Haastatteluvaiheessa kartoitamme Japanissa työskentelyyn liittyviä toiveitasi ja luomme profiilin. Lisäksi kerromme elämästä Japanissa.

Rekrytointi
Vaihe 3

Kun työsopimuksesi on allekirjoitettu, niin hoidamme oleskelulupa-asiat kuntoon Japanissa ja autamme matkasi valmistelussa.

Yhteistyössä